• Adresa: Bohumín, Kosmonautů 334, 735 81
  • Osoba: Ivana Zelinová
  • Email: taboryvbeskydech@email.cz
  • Telefon: 724014649
  • Web: www.taboryvbeskydech.cz
Koňský

Koňský tábor - LÉTO S KOVBOJEM

  • Lokalita: Vsetín, Severomoravský kraj
  • Doporučený věk: 6-18
  • Místo konání: Jízdárna Pod Přehradou, Horní Bečva

Osm dní v sedle, na které se jen tak nezapomíná! Pro milovníky koní jsme připravili ryze koňský tábor v krásném prostředí čisté beskydské přírody. Děti jsou ubytovány v nadstandartních pokojích po 2 až 3 dětech přímo nad stájemi.

Dřevem obložené a prosluněné pokoje jsou ve zcela nově vystavěném krásném ubytování s výhledy, a to přímo nad stájemi. Strava je zajišťována v nově vystavěné prosklené a dřevěné jídelně s výhledem na koně a jízdárnu a se zastřešeným venkovním posezením. K dispozici je společenská místnost pro hry a zájmové činnosti, kde rovněž probíhají denní i večerní aktivity, ohniště, venkovní posezení. Modernizací prošly rovněž stáje, jízdárna a její okolí, kde jsou na cvičné louce vybudovány dřevěné přístřešky se zázemím a posezením.

Tento tábor je určen všem pokročilým i začátečníkům, kteří chtějí s ježděním na koni začít, zkusit si, jaký je pohled na svět ze sedla koně, případně se v ježdění dále zdokonalit a zároveň nepřijít o klasický letní tábor. Na koňské farmě tráví děti každý den. Dětem se věnují zkušení cvičitelé, kteří jim také předají základní znalosti jezdců ohledně krmení, ošetřování a fyziologie koní.

Cílem tábora je umožnit dětem pobyt v přírodě, v prostředí zvířat a naučit je základním dovednostem při práci se zvířaty. Děti se například naučí, jak správně se o koně pečuje, co všechno obnáší vlastnit toto nádherné čtyřnohé zvíře a hlavně, jak se na něm hezky povozit. Podstatou ježdění je však nejdříve pochopení koňského života, vcítění se do jeho nálad i povahy. A pak přichází na řadu samotné studium, kde a jak koníka pobídnout k pohybu, jak ho zastavit, umět se udržet při jeho naklusání a další a další dovednosti. Ty zkušenější děti se samozřejmě budou dále zdokonalovat.

Koňský tábor má vyvážený poměr zábavy s koňmi a klasického táborového programu. Samozřejmě na táboře také nebude chybět celotáborová kolektivní hra na téma Indiáni v sedle nebo nezapomenutelný výlet od pramene Vsetínské Bečvy po hřebenech Vsetínských vrchů s úžasnými výhledy nejen na celé Beskydy. Děti si užijí spoustu legrace a budou každý den soutěžit o zajímavé ceny. Doplňkový program je opravdu bohatý . Na děti čeká táborák na zahradě, stezka odvahy, houbaření, koupání v přehradě Bečva nebo venkovním bazéně. Těšit se mohou na bohatý doprovodný program plný soutěží a her, včetně střelby z indiánského luku, kuše, hodu tomahavkem, petangue, her ve vodě, také stolních a karetní her pro chvíle odpočinku.

Termín Kapacita Cena Cena/den
17. 08. - 24. 08. 2024(7 dní)
6 volných míst 7890 Kč 1127 Přihláška

Podobné tábory

Klasický tábor Bezdružice
  • 6590 Kč Pobyt v přírodě
LDT AKATAM 2024
  • 6500 Kč Cyklistický
Taneční tábor Bezdružice
  • 6590 Kč Taneční

Program tábora

Děti se nebudou jenom dívat, ale skutečně jezdit každý den, a to i v den odjezdu dopoledne! Za pobyt jsou děti každý den v sedle a naučí se základy postarání o koně. Děti jezdí také ven do přírody, kdy podle zdatnosti je čekají i výlety na koních do okolí. Ať pokročilí, či začátečník. každý si přijde na své. Týdenní program zahrnuje především jízdu na koních, péče o koně, praktickou i teoretickou výuku. Dle schopnosti a zdatnosti se dítě naučí ovládat koně v kroku a klusu, zvládnout správný a bezpečný sed. Důležité je naučit se, jak koně zastavit a na škodu není ani cvičení rovnováhy formou jezdeckých her. Poznají práci s koňmi jako hřebelcování, čištění kopyt, sedlání, ošetřování a krmení.

Další fotky

Doprava

vlastní doprava

Video z tábora

Poloha

Jízdárna Pod Přehradou, Horní Bečva GPS 49.4244 18.2755

Zaměření tábora
Ubytování na táboře
Doprava na tábor

Další z kategorie

...
Tábor u koní
6499 Kč, Koňský
...
Tábor u koní
2800 Kč, Koňský
...
Koňský tábor v Náměšti
8990 Kč, Koňský
...
PŘÍMĚSTSKÝ TÁBOR NA KONI
5000 Kč, Koňský
...
Letní tábor u koní 2024
3900 Kč, Koňský
...
Letní dětský tábor Bečelov 2024
6900 Kč, Adrenalinový